Кардио или тежести, кое е първо?

Кардио или тежести?

Кардио или тежести, кое е първо?

Много хора, които искат да отслабнат, са объркани с какво да започнат, за да бъдат усилията им максимално ефективни. Да работят за сила или за кардио?

В идеалния случай, трябва да се правят и двете неща, но поотделно. В натовареното ежедневие, времето е кът и затова винаги търсим по-добрия вариант. Често комбинираме и двата типа натоварване с надеждата да спестим време, но да получим една много ефективна и горяща калории тренировка.

Истината е, че няма правилен и грешен отговор на въпроса с кое трябва да започнете първо, всичко зависи от вашето физическо състояние и крайната ви цел.

Кога да започнете с тежести?

Ако вашата цел е да работите за сила и да увеличавате мускулите си, можете да се засилите към тежестите.

Съвсем в началото на своя режим, вие още не сте ограничили храната, имате повече енергия и сили и психическа мотивация за тренировки, затова можете да „носите“ повече.

Вдигането на тежести не е лесна работа и изисква много енергия.

Дори когато планирате да отслабвате, тренировките за сила трябва да са ваш приоритет. Започвайте тренировката си със силовите упражнения.

Изследване показва, че човек е способен да прави повече повторения с тежести преди да е правил кардио.

Кога да правите кардио първо?

В случай, че целта ви е да увеличите скоростта и издръжливостта си, кардиото трябва да е ваш приоритет. В никакъв случай не правете дълъг джогинг, след като сте работили за крака с тежести например.

Но не забравяйте, че дори да работите за бързина и издръжливост, не трябва да изключвате силовите тренировки. Те също са базови за капацитета на вашите мускули.

Какъв е Изводът?

Ако вашата цел е да сте здрави и във форма, на практика няма значение дали ще започнете с кардио тренировки или с тежести.

Вдигането на тежести разтяга мускулите, така че може да започнете с него, ако вече имате мускулна треска. Направете 40 минути вдигане на тежести и след това 20 минути кардио.


Автор на статията:

Tialoto.bg

Свързани статии

03.01.2020

Предимства на...

Бягащата пътека определено е един от най-често...

27.12.2019

Как да останем...

Храна, напитки и още храна… Периодът около...

20.12.2019

Фитнес съвети...

Решихте, че е време да започнете да спортувате....